Wie?

Een bende prettig gestoorde muzikanten of wat dacht je anders?? We brengen een mengeling van alle soorten muziekgenre’s, dit steeds in het echt “Antwaarps ” dialect waarbij humor en entertainment op de eerste plaats komt. We nemen u mee naar de Schotse Highlands , de Jazz clubs in LA, de Chicago blues tot … hoe kan het ook anders …. hartje Antwaarpe !! Dit alles gebracht op een ludieke interactieve manier.

Voor een avondje absolute ” fun ” en meezingplezier bent u bij ons op de juiste plaats.

De Bandleden

Historiek

Schuppezot werd in 2006 opgericht en toerde door Vlaanderen
tot eind 2012. Door familiale gezondheidsredenen werd de groep op hold gezet in 2013.  Er werd nog een poging gedaan in 2016 om de groep terug op te starten maar het vuur was weg.  In 2017 was er nog een eenmalige reünie.

Door de jaren zijn er een aantal wisselingen geweest van de muzikanten.

2006 :

Robby Van’t Groenewolt : zang-gitaar, Ive Gorris: zang, Jan Sommeryns : gitaar zang,  Marc Van den Bergh : drums, Gino Pauwels – bas, Tim Claes : toetsen

2007: Martyn Hanson : bas  2008 :  Wim Nees, gitaar

2008 : Wannes Vinck : bas,  Frank Verberckt : drums

2010: Gunter Chrisnach : zang,   Leo Lesire : bas

2011 : Maarten Willems : toetsen

2016 : Jo Bogaert: gitaar,  Tom Roothooft : gitaar

Robby Van’t Groenewolt : zang – gitaar

Wou als sinds zijn 8 jaar eigenlijk drummen maar ma, pa en vooral de buren staken daar een stokske voor. Groeide op in de teenybobbertijd en is een regelrechte seventies addict. Stevige rock is altijd zijn voorliefde geweest, maar lijnrecht daartegenover was de Nederlandstalige kleinkunst altijd een rustpunt.  Slaapt naar’t schijnt al zo een 40 jaar met zijn gitaar. Speelde jaren in diverse covergroepen, maar hield het eind jaren negentig voor bekeken in dat genre. Werd door een jeugdvriend gevraagd om de theatergroep “Denoet” mee op te vrolijken en kwam zo in het Antwaarps circuit terecht. “Denoet” werd later “Halfzeven Doenker” waarmee 5 jaar lang alle mogelijke café’s, feesten en festivals werd afgeschuimd. Het schrijven en spelen van eigen nummers was een verademing na het jarenlange rock-cover geweld.
Stapte eind 2005 uit H7D en stuurde zijn liedjes naar een uitgever die onmiddellijk een Schuppezot  full CD wou uitbrengen en in 2006 werd Straffe Kost geboren.
Bloed kruipt waar het niet kan gaan.  De volgende CD’s hebben dan ook een redelijk stevig rock en roll  gehalte.

Jan Sommeryns : zang – leadgitaar 

3 oktober 1974, kamer 702 in Goed Engels,
ti’s ne joenge madammeke,hij is klein, gezond maar hij heeft 6 vingerkes aan elk hand,
Eigenlijk hebben ze daar al vastgesteld dat de pasgeborene ne schuppezot was.
Jaren zijn verstreken, het 6de vingerke is er ni meer maar het zot nog wel,
Na het gezaag van moederlief het drummen opgegeven ( hij dus ook al ) en een gitaar gekocht,
Begon een veelzijdige carriere en stond als 14 jarige snotneus te rocken samen met ….Jeff Healey in Peer,
Iets om nooit te vergeten, voor Jeff ligt dat misschien iets anders.
Speelde in diverse covergroepen en speelt nu ook regelrechte metal bij Fat Bastard.

Frank Beardt : drums 

Reeds van in zijn pampertijd sloeg hij op alles en nog wat met moeders houten lepels. Op 15-jarige leeftijd draaide hij al mee in een dans-en showband met muzikanten die 10 jaar ouder waren. Eens het groen van achter zijn oren besefte hij dat zijn roeping bij het rock/pop/funck gebeuren lag.

Diverse bands (Midnight-group, Brit Angel, Dust, Monkey Business, MSB, Tekila Sunrise) passeerde de revue om in ’94 met de toenmalige tourmanager van Kid Safari de Jonathan Heart-band op te richten. Full en single cd (en heuse video-clip) werden gedraaid op studio Brussel. De laatste jaren nog gespeeld in diverse coverbands om uiteindelijk te belanden bij deze zotte bende.

 

Leo Lesire : bas  

Zwierf enkele jaren in de muziekschool rond en probeerde verschillende
instrumenten.  Zong in het begin van deze eeuw bij de wereldberoemde  a-capella ensembles DoemDoemZok en Yellow Goose.  Werd enkele jaren geleden verliefd op een basgitaar en leeft er nog altijd gelukkig mee samen. Speelt zowat alle stijlen gaande van folk, oldtime,  bluegrass,  country tot blues, wat perfect combineerbaar is als SchuppeLeo. 

 

Gunter Chrisnach : zang  

Gunterke begon te zingen toen dattem dacht da zen papfles ne micro was.
Als 14  jarige was hij een volleerd Elvis imitator maar zonder bakkebaarden en pillen. Speelde in verschillende coverbands en leerde ondertussen Schuppezot kennen.
Hij was fan vanaf het eerste uur en dweilde met een Schuppezot repertoire de karaokemiddens af. Als gastzanger werd hij geregeld op het podium geroepen bij Schuppezotoptredens.
De keuze was dan ook rap gemaakt in onze zoektocht naar nieuwe vocals.Elvis has left the building, here ’s SchuppeGunter. 

 


De Webmaster 

Sven is geboren iets na het nieuwjaarsvuurwerk in 1973. Hij is in 2001 getrouwd met een vrouw die al twee kindjes had, nadat ze al 3 jaar in zonde samenleefde. Zelf heeft hij – voor zover hij weet – zelf geen kinderen. Verder speelt Sven zelf ook een heel klein beetje gitaar – heeft ooit samen met Jan in i4Ni stevige metal gespeeld – en houdt zich vooral met computers bezig. Hij werkt (ja, ook daar wordt tegenwoordig gewerkt) bij Digipolis als ICT’er voor de stad. Oh ja, ook bij Sven is er nen hoek af. 

Share